
Ham deriyi işlemek için kullanılan pek çok farklı tabaklama yöntemi vardır. İşte bunların başlıcaları;
KROMLA HAM DERÄ° TABAKLAMA
Kromla tabaklama ilk kez sanayi devrimi zamanında, 1858 yılında uygulanmıştır.
Tabaklama krom ya da krom tuzları ile gerçekleştirilir. Kromla tabaklama yöntemiyle
yumuşak olmasına rağmen mukavemeti yüksek bir deri elde edilir ve deride oldukça özgün renkler sağlanabilir.
Bu işlemlerde kanserojen hexavalent krom değil doğal krom kullanılır. Hexavalent krom deride ağarmaya yol açtığı için nadir durumlar dışında kullanılmaz. Ayrıca bu yöntem, insana ve çevreye zararlı olduğu için günümüzde
kullanılmamaktadır.
BÄ°TKÄ°SEL HAM DERÄ° TABAKLAMA
Doğal bitki ve maddelerden elde edilen bileşimler yoluyla gerçekleştirilen tabaklama yöntemidir. Bitkisel tabaklamada kahverengi ve esnek bir deri elde edilir. Rengi ve srtlik düzeyi ise sonraki aşamalarda yapılan kimyasal işlemlere bağlı olarak farklılık gösterir. Bitkisel olarak tabaklanmış deri sudan doğrudan etkilenir. Su ile etkileşime girdiğinde rengi bozulup değişir, sonrasında kurumaya alındığında yumuşaklıgı gider ve sertleşir. Bu deriler ısı seviyesi yüksek olan suda çekip plastik sertliği kazanır, nihayetinde oldukça sert ve kırılgan hale gelir. Bitkisel tabaklanmış deri tarihten günümüze kadar sert ve hafif olduğu için zırh yada kitap cildi olarak kullanılmıştır.
ALDEHÄ°TE TABAKLAMA
Bu tabaklama yönteminde glutaraldehyde, oxazolidin yada bileşenleri kullanılır. Aldehite tabaklama yöntemiyle genellikle krem yada kırık beyaz rengi dolayısı ile ıslak beyaz deri olarak isimlendirilen deri oluşur. Bu tip derinin içeriğinde krom yer almadığı için bebek ayakkabısı ya da otomobil döşemesi yapımında kullanılır. İnsan sağlığı açısından zararlı olduğu için günümüzde kullanılmayan Formaldehyde tabaklama, bir başka aldehyde tabaklama çeşididir. Formaldehyde tabaklama ile elde edilen deri yumuşak olmasınarağmen yıkamaya dayanıklıdır . Aldehyde tabaklama yöntemi ile keçi derisi işlenirse bu deri çok emici olur.
YAPAY TABAKLAMA
Yapay tabaklama, 2.Dünya savaşı yıllarında bitkisel tabaklama bileşenlerini bulmak zorlaştığında ortaya çıkmıştır.
Novolac yada Neradol gibi güzel kokan polyerler kullanılarak tabaklama işlemi gerçekleştirilir. Elde edilen deri beyaz renk olur.
ALUM TABAKLANMIÅž DERÄ°
Yumurta, un ve diğer bağlayıcı doğal proteinler ile aluminyum tuzları kullanılarak gerçekleştirilen tabaklama biçimidir.
Bu tabaklama yöntemine halk arasında tuzlama adı da verilmektedir. Tabaklama yaolırken kullanılan malzeme, suda çürür çünkü tamamen doğaldır. Bu işlemle oldukça değişik biçimler elde etmek mümkündür fakat işlem sonunda, bitkisel tabaklama yöntemine göre daha sert bir deri elde edilir.
Tüm deri, süet, kürk ürünlerinizin tamirat ve boyama işlerinde.
Ürününüz teslim tarihinden itibaren 3 ila 7 gün içerisinde tamiri bitmiş vaziyette elinize ulaşır…
Deri boyama, karartma, su geçirmez ve boya koruyucu kaplama
alanında kullanılan ilaçların tamamı, WHO ( Dünya Sağlık Örgütü ) onaylı olup.
Çevre ve insan sağlığına hiçbir olumsuz etkisi bulunmamaktadır…
Gerçek Deri Ceket diğer kumaş ceketlerden pahalı ve kullanımı nazi işçiliği çok isteyen ürün olduğu için terzilerde değil derimont tamircilerinde yaptırın veya deri makinesi olan terzi arkadaşlarımızda tecrübeli bir terzi çok güzel işçilik çıkarabilir
Bu sebep dolayısıyla deri ceket tamiri konusunda 50 yılı aşan deri sektörü tecrübemizle ve deneyimli ustalarımızla Erzurum Deri olarak size hizmet vermek için buradayız.
Gerçek Deri Ceket Hakkında Tartışma için Buraya Tıklayarak Konu Açabilirsiniz
3. nesildir ( 63 ) yıldır lalapaşa mahallesi cumhuriyet caddesi gemalmaz çarşısı no 17 – yakutiye / erzurum erzurum deri’de Hizmet vermekdeyiz
Dedem Zeki KIRKKILIÇ
Babam Lütfullah Müfit KIRKKILIÇ
Emre – Eren KIRKKILIÇ
Erzurum Deri Ailesi Olarak Bizimle Kolayca İletişime Geçmek İçin Whatsapp Ve Facebook & instagram Ve İşyeri Adresimiz
Whatsapp Ä°letiÅŸim Adresimiz
Emre Kırkkılıç : 0532 401 00 02
Eren Kırkkılıç : 0543 694 92 91
İş Yeri Adresimiz : Lalapaşa Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Gemalmaz Çarşısı No 7 Yakutiye / Erzurum Erzurum Deri
Resmi Web Adresimiz
Facebook Hesabımız
İnstegram Hesabımız
Bir yanıt bırakın